Cilt kırışıklıkları temel olarak en fazla güneş ışığına maruz kalan bölgeler olan yüz, boyun, ellerimizde ortaya çıkmaktadır. Yüz bölgesindeki kırışıklıklar ise daha çok alında, kaş arasında, göz yan kısımlarında (kaz ayakları), göz alt kısmında, dudak üzerinde , burun yan kısımlarında ortaya çıkmaktadır.
Kırışıklıklar ince yüzeyel çizgilenmeler ve derin kıvrımlar ve kırışıklıklar olmak üzere iki kategoride değerlendirilmektedir.
Aşağıdaki fotoğrafta alındaki kırışıklıkların tedavisi amacıyla bir tedavi uygulaması görülmektedir. Yapılan bu işlem hemen tamamen ağrısızdır. İşlem sonrasında 1-2 saat hafif kızarıklık ortaya çıkabilir. Ancak daha sonra tamamen belirsizleşir.
Yüz kırışıklıklarının Nedenleri Nelerdir?
Kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olan başlıca nedenler şunlardır.
- Sigara kullanımı ya da sigara dumanına pasif maruziyet
- Cilt tipi (cilt rengi açık olan ve mavi göz rengi olan bireyler güneş ışığına bağlı değişikliklere daha duyarlıdırlar)
- Kalıtım (bazı ailelerde genetik olarak kırışıklıklar daha fazla görülmektedir)
- Güneş ışığına maruziyet
Yüzeyel ve Derin Yüz Kırışıklıkları
Yüzde ortaya çıkan kırışıklıkları tedavi açısından mimik hareketleri ile ortaya çıkan kırışıklıklar ve sabit hale gelmiş kırışıklıklar olarak iki grupta inceleyebiliriz. Yüzde mimik hareketleri ile ortaya çıkan kırışıklıklar enjeksiyon tedavisi ile ortadan kaldırılabilmektedir.
Yüzümüzde cilt altında bulunan mimik kasları mimik hareketleri ile birlikte kasılır ve her kasılma sonrasında ciltte kırışıklıklar ortaya çıkar. Mimik hareketleri uzun yıllar sonucunda ciltte sabit hale gelerek ince çizgilere ve kırışıklıklara neden olur. İşte bu tarzdaki kırışıklıkların tedavisinde bazı ilaçların enjeksiyonu ile oldukça etkili sonuçlar elde edilmektedir. Bu enjeksiyonların etkisi genellikle 4-6 ay kadar sürer. Ancak tekrarlayan enjeksiyonlar neticesinde ilerleyen yıllarda yüzde kalıcı kırışıklıkların ortaya çıkması engellenmiş olur.
Kırışıklıklarda Dolgu Tedavisi
Cildimizde hiyalüronik asit adı verilen ve cilde esneklik, parlaklık kazandıran bir molekül bulunmaktadır. Bebeklerin cildine esneklik ve parlaklık kazandıran madde büyük oranda hiyalüronik asittir. Yüzde yaşla birlikte azalanhiyalüronik asit diğer dejeneratif değişikliklerle birleştiğinde yüzde sarkmalara, derin kıvrımlara neden olur. İşte dolgu tedavisinde azalan hiyalüronik asit cilt altına enjekte edilir. Hiyalüronik asit cilde esneklik ve parlaklık kazandırır ve yüzde bir kalkma etkisi gösterir. Hiyalüronik asitle yüz gençleştirme uygulamaları günümüzde oldukça sık olarak uygulanmaktadır.
Göz altında oluşan ve bir çöküklük olarak kendini gösteren oluğa yapılan dolgu tedavisine ışık dolgusu adı verilmektedir. Işık dolgusu hakkında bilgi almak için tıklayınız.
Mrh göz alti tobalanmasi amelyetsiz yapilirmi yapilirmi fiyet ögre bilirmiyim Tsk ederim
Mrh göz alti tobalanmasi amelyetsiz yapilirmi yapilirmi fiyet ögre bilirmiyim Tsk ederim
iki kaş arası tam orta kısım yani çatik kaşli birinin kaşlarının düzleşitirilmesi mümkünmüdür