Ozon terapi bazı hastalıkları ve yaraları iyileştirmek ve genel anlamda vücutta bir iyilik hali oluşturmak amacıyla vücut içerisine herhangi bir yolla ozon gazının verilmesini ifade etmektedir. Bazı durumlarda oldukça etkili ve ayrıca yan etkileri açısından güvenilir bir tedavi yöntemidir.
Ozon Terapi Hangi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılır?
Ozon gazının kullanım alanı çok geniştir. Kronik yorgunluk sendromu olan kişilerde, şeker hastalarında, her türlü damarsal hastalıkta, kanser hastalarında, derideki enfeksiyonlar ve ülserlerde, estetik amaçlı olarak yüzde ve boyunda, enfeksiyon hastalıklarında, gözde bazı retina hastalıklarında, Ülseratif kolit, Crohn hastalığı, bakteryel, viral ve fungal (mantar) enfeksiyonlarında kullanılmaktadır.
Kanama diyatezi olan, tansiyonları ilaçlarla kontrol altına alınamayan ve yeterli çalışma olmadığı için hamile hastalarda kan ya da serum fizyolojik içinde kullanılmamalıdır. Özellikle yakın zamanda beyin kanaması geçirmiş hastalarda kullanılmamalıdır.
İnsülin ve oral antidiyabetiklere, ağrı kesicilere, antibiyotiklere, dolaşım düzenleyici tedavilere, yara tedavisine, kemoterapinin yan etkilerine karşı destek amaçlı kullanılır.
İnsan Vücuduna Nasıl Verilir?
Ozon gazı insan vücuduna kan, rektal yol, doğrudan cilt üzerine, kas içerisine enjeksiyon tarzında, burun içerisine, kulak içerisine verilebilmektedir. En sık uygulanan yöntem kişiden yaklaşık 100 cc kan alınıp alınan kanın ozonla karıştırılması ve tekrar aynı damar yolundan vücuda geri verilmesidir. İkinci bir yöntem olarak ‘rektal yol’ yani makattan ozon gazının bir kanül aracılığıyla verilmesidir. Rektal yol daha kolay bir yoldur ve etkinliği kan yolu ile ozon verilmesi ile aynıdır. Bunun dışında kişinin kanı ozon gazı ile karıştırılıp enjeksiyon tarzında vücuda verilebilir. Gribal enfeksiyon geçirenlerde burun içerisine, dış kulak yolu iltihabı olanlarda kulak yolu içerisine doğrudan ozon gazı püskürtülebilir.
Ozon Nasıl Üretilir?
Ozon gazı 3 tane oksijen atomunun birleşmesinden oluşmaktadır. Saf oksijen gazı yüksek elektrik akımından geçirildiğinde ozon gazı ortaya çıkar. Ancak ortaya çıkan gazın tamamı ozon gazından oluşmamaktadır. Tam tersine ortaya çıkan gazın çok büyük kısmı yine oksijen gazıdır ve çok küçük miktarlarda ozon gazı üretilmiş olur. Zaten bu çok az miktardaki ozon gazı hastaların tedavisi için yeterli olup yüksek dozlarda zararlı etkileri ortaya çıkmaktadır. Ancak tıbbi amaçlarla kullanılan ozon jeneratörü adı verilen ozon cihazları bahsedilen derecede yoğun ozon gazını üretmemektedir. Bu nedenlerle tıbbi ozon gazı kullanımı sonucunda istenmeyen durumların ortaya çıkma ihtimali çok düşüktür.
Ozon Terapinin Yan Etkisi Var Mıdır?
Ozon tedavisi oldukça etkili ve güvenilir bir tedavi yöntemidir. En sık görülen yan etkisi birkaç saat süren yorgunluk hissidir. Ancak bu herkeste ortaya çıkan bir durum değildir ve birkaç gün içinde genellikle kendini tam tersi bir şekilde enerjik bir ruh haline bırakır.
Ozon Terapi Kayseri
Doç. Dr. Fatih Çakır Gündoğan Kayseri’de ozon terapi yapan nadir doktorlardan biridir. Ozon Terapide kullanılan malzemeler tedavi etkinliği açısından önemlidir. Bu anlamda kliniğimizin hijyenik ortamında tedavinizi yaptırabilirsiniz.
Merhaba benim kalinbagirsak da divertikuller var. Laktoz allerjim oldugu gibi agiz yolu ile aldığım butun ilaclara (vitaminlerde dahil) alllerjim var. Ilaclara iki sekilde reaksiyonum var biri deride kasinti dokuntu. Ikinci sekli ise karnimda sol alt koşede ve kalinbagirsagin sol alt koseden sag aly koseye kadar olan kısımda siddetli agri olarak hissediyorum normalde kolestrol hapi ve yavas çalışan triodumu calistirmasi gereken ilaclarin her variantina hem allerjim var hemde karnimi agritiyor. size sorum şu ilaclara karsi olan bu hassasiyetimin ozon tedavisi ile tedavi edilebilirmi?
Seans ucretiniz nedir?
Tesekkur ederim